LANGTIDSHEVEDE RUNDSTYKKER MED YOGHURT

Det fine med kaldheving og langtidsheving er at det krever lite. Det går fort å "slenge sammen", det hever over natten, og baksten "klattes ut" rett før steking. Altså, ingen etterheving heller. De siste ukene har vi fått oss en ny rundstykkefavoritt her hjemme. Disse har vært fast i matpakken (med innslag av noen polarbrød innimellom) og jeg har laget de så de spises heeelt nystekte til helgens frokoster. De er ekstra saftige på grunn av yoghurt i deigen, og kan gjerne fryses. Disse må du prøve!

Du trenger (ca 18-20 rundstykker):

1 kg fint speltmel*

100g grovt speltmel*

300g gresk yoghurt

1 ts tørrgjær eller 2 ss surdeigsstarter

1 ts salt

5 - 5 1/2 dl vann

sesamfrø til topping

*Pssst! Disse kan lages med opptil 70% grovhet. Jeg bruker ofte 500g sammalt og 600g siktet i disse.

Bland sammen alle ingrediensene og elt lett. Dekk til å la deigen stå å heve på kjøkkenbenken i 10-12 timer, gjerne natten over, så får du ferske rundstykker til helgens frokoster.

Etter heving "klatter" du rundstykker ut på en bakepapirkledd stekeplate og strø litt seamfrø på toppen. Stek midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Knallgode!

Psst! Vil du lære deg bake med surdeigsbakst? Det er så mye enklere enn du tror. Få alle triksene, de beste oppskriftene og ikke minst en happy surdeig tilsendt i posten. Bli med på ONLINE SURDEIGSWORKSHOP!🥐

Forrige
Forrige

VIETNAMESISK KYLLINGBOWL - MIDDAGSFAVORITT!

Neste
Neste

GRESSKARTID!