MANDELKJEKS
Husker du mandelkjeks? For de som har fulgt meg en stund vet dere at de er en gammel klassiker som har florert rundt på diverse blogger og på mange kjøkken i en årrekke. De ble til på et trangt lite minikjøkken i min første leilighet året etter jeg startet å studere. Christer og jeg leide et lite knøtt av en leilighet i fine Drøbak og kokkeleringsgleden blomstret. Mandelkjeksene ble faktisk til midt i eksamenslesingen på jakt etter noen gode kjeks å spise ved siden av ost og vin. Etter eksemen skulle ernæringsjentene feire og jeg ville ha med meg noen gode kjeks som min problemmage kunne tåle. De ble en vinner fra første stund og har fulgt meg tett siden. DE ER SÅ GODE!
Test, bli hektet og bak de igjen.
10-12 kjeks:
2 dl finmalte mandler
1 dl sesamfrø
2 eggehviter
1/2 ts salt
2 ts psyllum/firber husk
(et dryss rosmarin på toppen er nydelig)
1. Kjør mandlene til mandelmel (eller kjøp ferdig malte mandler fra for eksempel änglamark).
2. Bland sammen alle ingrediensene og trykk ut flate runde kjeks med våte fingre på et bakepapirkledd stekebrett. Strø på havsalt.
3. Stek i 20-25 minutter på 180 grader.
TIPS! For enda enklere versjon: ha kjeksdeigen mellom to bakepapir (se fremgangsmåte her), kjevle de flate, ta av øverste bakepapir, dryss på salt (og evt rosmarin) og sett i ovnen. Etter 5-7 minutter tar du ut brettet, deler opp i forkanter og steker videre. Stek i 20-25 minutter, 180grader totalt.
Psst! Disse er magiske å ha på lur til jul. Flere julefavoritt-oppskrifter finner du i juleheftet (gratis) her.