MATCHA LATTE

De siste årene har jeg blitt mer og mer glad i matcha latte. I starten synes jeg det smakte både gress og var bittert, nå kan jeg ikke få nok. Litt samme reise som med koriander for mange (først smaker det bare såpe, så blir man hektet!). Matcha er et grønt pulver og kalles dronningen av grønn te. Det er mange grunner for at den japanske teen kan kalles dronningteen, blant annet inneholder den mengder med antioksidanter. Enkelte av antioksidantene som er undersøkt har en antiinflammatorisk effekt i kroppen. Matcha inneholder også koffein og gir en oppkvikkende effekt. Koffeinmengden er dobbelt så mye koffein som vanlig grønn te, men langt mindre enn kaffe. Selv drikker jeg kaffe på morgenen, også er kaffekoppen ved lunsjtid byttet ut med en matcha.

Hemmeligheten bak en god matcha er å kombinere den med melk og noe søtt. På sommeren liker jeg godt is-matcha, og på vinteren sverger jeg til den grønne superlattén.

    • 1 ts matcha pulver (Supernature er min favoritt (reklame)).

    • 1-2 ts honning

    • 0,5 dl vann

    • 1,5 dl steamet melk

  • Jeg anbefaler en elektrisk visp, selv har jeg en helt enkel håndvisp som denne.

    1. Start med å koke opp 0,5 dl vann. Ha te i koppen din, hell over vann og bruk vispen til å lage grønn te uten klumper. Rør inn søtning.

    2. Varm opp valgfri melk og steam den fluffy med håndvispen.

    3. Hell melken over matchaen, rør om og Nyyyt!

Prøv og bli hektet du også! Nydelig godt!!🌱

Forrige
Forrige

RÅ BRINGEBÆRKAKE PÅ REPRISE

Neste
Neste

LUN SALAT MED ROSENKÅL, POTET OG EGG