SPRUDLENDE SUNN TWIX!

Altså, jeg dåner! SPRØ kjeksbunn, SEIG karamell MED sjokoladetrekk. Det kan jo ikke bli bedre! Dette er en glutenfri Twix variant som smaker aldeles nydelig. Så vanvittig godt!

Twix baren er overraskende enkel å lage. Kjeksbunnen er glutenfri og er laget av mandelmel og glutenfritt mel. Her kan du fint brukes vanlig speltmel (i stedet for glutenfritt mel) om du heller foretrekker det.

Du trenger:

KJEKSBUNN:

2 dl mandelmel/malte mandler

1 dl jyttemel evt annet glutenfritt mel/speltmel

2 ss potetmel

2 ss kokosolje, evt smør

2 ts bakepulver

1 ts salt

2 ss honning eller lønnesirup

4 ss vann

KARAMELL:

15-16 ferske dadler (juicy dates, selges ofte i kartonger i fruktdisken)

1 ts vaniljepulver (kan sløyfes)

1-2 ss vann

1 plate sjokolade

Bunnen:

  • Kjør mandlene i stavmikserbeholder/foodprosessor til mel. Evt bruk ferdig mandelmel fra butikken (eks änglamark). Bland det tørre i en bakebolle, rør inn kokosolje og sirupen. Tilsett en og en ss med vann til fin konsistens. Ha bakepapir i en brødform og trykk deigen ut i den. Stek midt i ovnen pÃ¥ 175 grader i 25min.

  • Mens bunnen steker lages karamellen:

  • Er ikke dadlene skikkelig juicy? Ha de i en bakebolle, hell over kokende vann og la de stÃ¥ der i 10 min før du heller av vannet. Ta steinen ut av dadlene. Ha dadlene i en stavmikserbeholder/foodprosessor. Pulser litt og litt med maskinen. Da er det enklere Ã¥ kutte dadlene uten at det blir en stor seig klump. Ha i vannet litt etter litt, sÃ¥ vaniljen. Kjør litt og litt til karamellen er seig, jevn og fin.

  • Ta kjeksbunnen ut av ovnen og avkjøl lett. Mens bunnen enda er varm smører du karamellen utover bunnen. Avkjøl pÃ¥ en skjærefjøl. NÃ¥r den er avkjølt: skjær i passelige barer (siden bunnen er glutenfri er den litt porøs, sÃ¥ det er smart Ã¥ ikke dele den i altfor tynne biter).

  • Smelt en plate mørk sjokolade over vannbad. Tilsett gjerne 1 liten ts kokosolje for bedre konsistens. Dypp barene forsiktig i den smeltede sjokoladen med en gaffel. Avkjøl i kjøleskap og NYT!💛

Psst! Ganske digg mat-prepp dette. Lag opp og nyt en liten bit som dessert, eller frys ned. Flere mat-prepp tips her.

Forrige
Forrige

17-MAI ISKAKE

Neste
Neste

SPRUDLENDE SUNN BOKA 1 ÅR🎉