GLUTENFRI PAI - FAVORITTEN!

Altså, denne paien slår det meste! Den har fulgt meg de siste syv årene og er å finne i begge bøkene mine i ulike varianter. Denne middagspaien har vi ofte til middag, jeg har laget den til tapasbord i både dåp, konfirmasjoner og bursdager. Den har vært med meg på ulike eventer og vært lørdagsmiddag på yogaweekend. Denne oppskriften er en vinner!

Glutenfrie hemmeligheter
I filmen forklarer jeg hemmeligheten bak godt glutenfri bakeresultat. Du trenger to eller fler meltyper i en og samme oppskrift. Lag gjerne din egen miks, mine favorittmeltyper er: malte havregryn, quinoamel, bokhvetemel og fullkornsrismel.

Magien med pai er at den i grunn kan toppes med ALT. En genial måte å bruke opp rester fra kjøleskapet. I Sprudlende Sunn boken finner du skinkepai-oppskriften, og i Kickstart finner du varianten med fetaost, soltørket tomat og masse spinat. Den er helt himmelsk god! Oppskriften får du også under her.

  • BUNNEN:
    150g romtemperert smør
    100g malte havregryn
    150g glutenfritt mel (gjerne 75g quinoamel og 75g fullkornsrismel/jyttemel)*
    2 ss vann

    *Tåler du gluten kan du fint bruke speltmel her.

    FYLL:
    5 egg
    3 dl valgfri melk
    1 ts salt
    1/2 ts pepper
    1-2 ts hvitløkspulver
    1 rødløk
    100g fersk spinat
    90g soltørket tomat
    200g fetaost
    50g revet ost

    1. Forvarm ovnen på 200 grader.

    2. Lag paibunnen: Ha malte havregryn, smør og mel i en bakebolle. Kna sammen, tilsett vann og kna enda mer. Deigen skal være fin å jobbe med og enkelt å trykke ut i bunnen av en smurt paiform. Prikk gjerne bunnen med en gaffel.

    3. Forstek paibunnen i 15 min.

    4. Paifyllet: fordel paibunnen med løk, spinat, fetaost i terninger og soltørket tomat i biter. Visp sammen egg, krydder og melk og hell over bunnen med fyllet. Dryss litt revet ost på toppen.

    5. Stek paien i 20-25 minutter midt i ovnen til fyllet er stivnet og osten er gyllen. Spis gjerne med en grønn salat til. Sååå godt!!

  • Paien kan fint fryses. Genialt å ha liggende til middag, eller oppdelt i stykker til lunsj!

Psst! Liker du videoer som dette? Legg gjerne igjen en liten kommentar om du ønsker at jeg lager fler!☺️

🖨️ PRINT OPPSKRIFT
Forrige
Forrige

VERDENS BESTE DRESSING

Neste
Neste

VERDENS BESTE SITRONPAI🍋