DE BESTE HAMBURGERBRØDENE - LANGTIDSHEVET
Aldri mer kjøpeburgerbrød etter du har testet disse!
De beste hamburgerbrødene lager du selv!
I grillsesongen er disse gull ha ha på lur for raske middager. Fyll burgeren med deilige farger, hjemmelaget dressing og hamburgere av god kvalitet.
Denne oppskriften skal ikke jeg ha æren form, den har jeg blitt inspirert av Trine. Jeg er tilhenger av langtidsheving for å gjøre de mer magevennlige og foretrekker speltmel (men bruk hvetemel om du ønsker).
-
Til 9 hamburgerbrød trenger du:
2,5 dl melk
1 dl vann
1 ss rårørsukker
en klype salt
2 ts tørrgjær og/eller 2 ss happy surdeig
500g siktet speltmel
50g mykt smør i terninger -
Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i bakebollen. Rør godt sammen og elt deigen lett enten for hånd eller i kjøkkenmaskin.
Tilsett så mykt smør i terninger og kna inn i deigen. Kna/elt til deigen fint slipper kantene på bakebollen.
Dekk til bakebollen og la den heve på kjøkkenbenken i 8-10 timer. Eks skal du ha burgerbrød til middagen kl.17, sett deigen på morgenen kl.08.
Ha deigen på et lett melet underlag, del i 9 emner og rull boller. Trykk de flate på et bakepapirkledd stekebrett. Sett til etterheving i 30-45 minutter.
Sett ovnen på 225 grader over og undervarme. Pensle over lunket vann, strø over sesamfrø og sett i ovnen.
Stek burgerbrødene på nederste rille i 10-12 minutter.
Frys ned og ha på lur til grullsesongen!