SANDWICH SJOKOLADEIS

Altså, si HALLO til sprudlende sunn SANDWICH SJOKOLADEIS! Dette er et innlegg i samarbeid med fantastiske Supernature, derfor slenger jeg på en liten #reklame

Solen varmer mer og mer og straks er sommeren her. Med varmen kommer lysten på is, og hvorfor ikke lage en sunnere is som er mektig og FULL av gode byggeklosser!? Barna i huset her elsker denne varianten her. Lag opp så du har et boks liggende klar til varme sommerdager!☀️

Sandwich-isen er helt uten melk og gluten. Isen er basert på cashewnøtter og dronningen her er Supernature sitt rå kakaopulver. Visste du at rått kakaopulver er ubehandlet og stiller i en særklasse når det gjelder næringsinnhold? -og vi snakker den beste sjokoladesmaken!!

  • Dette blir 16 sandwich-is laget i en ildfast form.

    ”Kjeksbunn”

    • 225g havregryn

    • 75g valgfri nøtter (jeg bruker mandler)

    • 24-25 små dadler*

    • 4-5 ss Supernature rå kakaopulver

    • 4-5 ss vann

      *de ferske dadlene du finner i kartong i fruktdisken er de beste!

    Sjokoladeisen

    • 4 dl bløtlagte cashewnøtter

    • 3 dl kokosmelk

    • 15 dadler

    • 2-3 ss Supernature rå kakaopulver

    • 2 ss kokosolje

    • 1 ts vaniljepulver

    • 0,5 ts salt

  • 1. Bløtlegg cashewnøtter i 4 timer, eller kok de i vann i ca 8-10 min.

    2. Finn frem en ildfast form og to bakepapirark. Sett formen på arkene og tegn rundt så du vet størrelsen på de to bunnene dine.

    3. Ha alle ingrediensene til bunnen i en foodprosessor og kjør til en «deig».

    4. Kjevle bunnen mellom bakepapirarkene i det tegnede feltet. Ta bort overflødige kanter. Legg bunnen med bakepapiret i bunnen av formen og sett den andre til side (den blir «lokket» på isen).

    5. Ha alle ingrediensene til isen i foodprosessoren og kjør til en smooth og kremet sjokoladeis.

    6. Topp bunnen med isen og til slutt legger du på den andre bunnen så den blir et lokk. Sett i fryseren i minimum 3 timer.

    7. Del opp i passelige sandwich-is biter.

    TIPS! Klipp gjerne opp bakepapiret og rull rundt hver bit før du fryser de igjen. Da er det enkelt å ta opp en og en is fra fryseren😍

Ser det ikke DIGG ut? Denne mååå prøves. En storfavoritt!

Forrige
Forrige

KREMET GRØNN SPAGETTISAUS

Neste
Neste

VERDENS BESTE DRESSING