SAFTIG SJOKOLADEKAKE MED SQUASH - GLUTENFRI
Denne kaken er en stor favoritt fra Kickstartboka💖 Denne lages til alt av skoleavsluttninger, barnebursdager osv. Den er så enkel, saftig og GOD! I Kickstartboka får du en variant bakt med speltmel, men den kan enkelt lages glutenfri også.
-
Til en liten langpanne (20×30 eller 26×26):
(ca 24 kakestykker)
Du trenger:
3 egg
3,5 dl kokossukker/rårørsukker (gjerne50/50)
150g smeltet smør
150g mørk sjokolade (gjerne 70%)
1 squash finrevet
1 dl kefir
4 dl glutenfri lys melblanding (5 dl siktet spelt for “ikke glutenfri variant”).
2 dl kakaopulver
2 ts natron
Sjokoladeglasur:
100g romtemperert smør
3 ss kakaopulver
3 ss kaffe
1 dl melis -
Forvarm ovnen til 180 grader over og undervarme.
Ha egg og sukker i bakebollen og visp til en luftig eggedosis.
Smelt smøret i en kjele, brekk sjokoladen i biter og rør inn i smøret til en jevn sjokoladesaus.
Ha kakaopulver, mel og natron i røren, tilsett kefir og sjokoladesausen. Rør til en jevn kakerøre.
Riv squashen og skvis ut så mye vann du klarer. Ha den i et dl-mål og mål opp 5 dl revet squash.
Ha revet squash i kakerøren og om du vil skjule den helt: kjør røren med en stavmikser.
Ha kakerøren over i en bakepapirkledd form, stek midt i ovnen i 30 minutter.
Test med en grillpinne i midten av kaken før du tar den ut av ovnen, det skal ikke være noe kakerøre på pinnen. La den få noen få minutter ekstra om det er, men unngå å steke for lenge.
La kaken avkjøles og lag glasuren: rør sammen ingrediensene og smak til. Topp på kaken når den er helt avkjølt.
Tips! Denne er like god på dag 2! Det betyr at den fint kan preppes dagen i forveien.
Psst! Vil du bli rå på å sette sammen gode blodsukkervennlige måltider for deg selv slik at vi vinker takk og farvel til søtsuget og ønsker mer energi velkommen? Små justeringer er nok, jeg skal vis deg! Bli med på online kurset som starter opp mandag 1.sept! Les mer her🧡