HORN MED GRØNT FYLL - PERFEKT I MATBOKSEN!

Hils på fylte horn med grønt fyll aka “Monsterhorn”👋🏼🥐🌱 Disse har jeg laget til gutta i en årrekke og er en stor favoritt hos oss. Faktisk er oppskriften helt fra jeg var liten og min mor laget disse så vi kunne ha rask “etter-skolen-mat” klar i fryseren. Du finner en variant i Sprudlende Sunn boka, men denne varianten du skal få oppskrift på nå er enda litt bedre. Disse er enda litt mer saftige og holder seg (i følge gutta) lenger fersk, myk og god i matboksen.

  • Til 18-20 horn trenger du:
    5 dl melk
    2 dl vann
    1 ts sukker
    en klype salt
    800g siktet speltmel
    200g sammalt speltmel
    100g mykt smør i terninger
    2 ts tørrgjær*

    Grønt fyll:
    130g spinat (fersk eller frossen)
    1 løk
    2 ts hvitløkspulver eller 1 hvitløksfedd
    en klype salt
    ½ ts pepper
    2 ss smør
    1 pakke skinke**
    noen never revet ost

    *Vil du bake disse med surdeig? Bruk 2 ss happy surdeigstarter og ½ ts tørrgjær.

    ** Gjerne dyrevernmerket økologisk kokt skinke fra Kolonihagen.

    1. Ha alle ingrediensene bortsett fra smøret i bakebollen. Rør godt sammen og elt deigen lett enten for hånd eller i kjøkkenmaskin.

    2. Tilsett så mykt smør i terninger og kna inn i deigen. Kna/elt til deigen fint slipper kantene på bakebollen.

    3. Dekk til bakebollen og la den heve på kjøkkenbenken i 8-10 timer. Eks: vil du bake de ut kl.17, sett deigen på morgenen kl.08.

    4. Før utbaking lager du det grønne fyllet: smelt smøret i en kjele, fres løken noen minutter, tilsett spinaten og la blandingen få småkoke 4-5 minutter på medium varme. Valgfritt: Kjør med stavmikser til en jevn grønn røre. Smak til med salt/pepper.

    5. Ha deigen på et lett melet underlag, del i 2 emner. Kjevle til en rund leiv, ca 1 cm tykk. Bruk en pizzarulle og del i 8 like store firkanter.

    6. Fyll hver trekant med grønt fyll, skinke i terninger og litt revet ost. Rull til et horn og legg utover en bakepapirkledd stekebrett.

    7. La hornene etterheve i 1 time.

    8. Stek midt i ovnen 225 grader i 15 minutter.

MAT-PREPP TIPS! Frys ned og ha klare til matpakken.

Psst!
Vil du ha flere digge mat-prepp tips? Sjekk ut min nye MAT-PREPP GUIDE HØSTEDITION. Såå mye godt! Last ned gratis her.  

Neste
Neste

SAFTIG SJOKOLADEKAKE MED SQUASH - GLUTENFRI