VĂ RRULLER
reklame.
Jeg har lenge vÊrt skeptisk til tofu, men nÄ er jeg herved overbevist! Det gjelder tilberede pÄ rett vis, og bruksomrÄdene er mange! Jeg er heldig samarbeidspartner med Helios og har fÄtt teste tofuen deres i ulike retter. Favoritten over alle favoritter er disse crispy vÄrrullene. Mannen i huset lager de i en fei, og selv han (som kjÞttglad skeptiker) er overbevist! Disse mÄ du teste!
Tofu er laget av soya og kan ogsĂ„ kalles for âbĂžnneostâ. Det er en god proteinkilde og derfor en veldig fin kjĂžtterstatter. Den er noksĂ„ smaksnĂžytral i seg selv, men kombinert med andre smaker er den gull! Den har nemlig en unik evne til Ă„ suge til seg andre smaker. Mitt nye favorittkrydder, Thaikrydder (ogsĂ„ fra Helios) og tofu er en crazy god kombinasjon!
-
1 pk helios tofu
2 gulrĂžtter
1/2 spisskÄl
200g sopp
1 kinesisk hvitlĂžk
1 ts revet ingefĂŠr
3 stenger vÄrlÞk
1 ts sesamolje
2 ss soyasaus
1,5 ss helios thaikrydder
20 rispapir
Kokosolje til steking
Saus:
3ss soya saus2 ts hoisin saus
1/2 finhakket chili
1 ts sesamolje
1 ts riseddik (kan slĂžyfes)
Litt sesamfrÞ og vÄrlÞk
-
Del sopp i biter, skjÊr kÄl i tynne skiver, rasp gulrÞtter og hvitlÞk. Fres dette i noen minutter.
Press vannet ut av tofuen, rasp og tilsett i stekepannen. Tilsett ogsÄ vÄrlÞk og thaikrydderet.
Tilsett soyasaus, sesamolje og la steke i noen minutter til.
Dypp rispapir i vann, legg i fyll, wrap sammen og legg denne i et nytt rispapir (2 stk pr vÄrrull).
Stek i pannen i 2 ss kokosolje til den er gyllen og sprÞÞÞ! Legg over pĂ„ et kjĂžkkenpapir og spis med det sammeđđŒ
-
Suuupergod Ă„ dyppe i sausen overđ¶ïžFremgangsmĂ„te i filmen her.
Spis de som de er dyppet i saus, eller kombiner de med en nydelig salat (eks thaisalat med nudler fra Kickstartboka!).
Se fremgangsmÄte i denne sine lille snutten pÄ instagram her.